Merțanul domnului Bozo

Nimic nu consolidează mai bine relația între o mamă și fiul ei decât micile cadouri.

O astfel de mamă este și doamna Rovana Plumb, una din mințile ascuțite și capacitățile indiscutabile ale partidului social democrat, femeie de bărbat, mamă de băieți, președintă de organizații, conducătoare de ministere și baroneasă de treabă.

Pentru băieții ei, politicește vorbind, doamna Plumb nu a reușit mare lucru.

Țara este sleită după atâția ani de cârmuire ai dânsei și ai colegilor dumneaei, sărăcită de jafurile co-baronilor doamnei și, câtă vreme nu au de gând să se spânzure cu toții, săracă în oportunități de dezvoltare ale tinerilor.

Mai mult perspective de progres viitor, câtă vreme morții din Teleorman și bețivii din Vaslui pot fi mobilizați periodic la vot alături de PSD, nu prea sunt.

Ca urmare mama din doamna Plumb s-a hotărât să aline durerea și dezamăgirea de pe chipul mezinului său Răzvan cu o mică zdrăngănea pe care acesta și-o dorea de mult, respectiv un Mercedes S Coupe 65 AMG.

La cei 240000 de euro preț de catalog susnumita mașinuță este destul de bună. Bate se pare orice Fiat și, cel puțin din punct de vedere al puterii și siguranței, este decentă. O mașinuță tocmai bună pentru următorii doi trei ani de evitare a transportului urban de către tânărul baronaș.

Pentru că domnul Răzvan Plumb este un om extrem de ocupat, cu multe drumuri.

La cei 23 de ani ai săi omul este deja un nume în afacerile (citez) ”cu carne” în care, conform declarațiilor proprii, posedă două firme (probabil una galbenă cu font albastru și alta albă cu litere negre).

Dar oricât de fructuoasă și de bănoasă este activitatea tânărului mastermind al afacerilor cu tocătură, ceea ce frapează în mod pozitiv la el este faptul că tot acest succes capitalist și anteprenorial nu îl sleiește din ceea ce pare din exterior a fi o complexă viață de lux și rafinament.

Excursii prin Europa, mașini bengoase schimbate o dată cu venirea sau plecarea păsărilor migratorii, plimbărele cu elicopterul și femeiuști capabile se pare a trece, atunci când simt mirosul de piele nouă dintr-o mașină, peste asemănarea cu clovnul Bozo de la care tânărul Răzvan își trage de altfel și porecla.

Oameni lipsiți de sentimente, de înțelegere umană și de bun simț, paranoici ai aritmeticii tind să vocifereze acum când pozele micuțului tăncușor Mercedes au apărut pe internet cu Bozo la turelă, că de fapt, dacă ai pune cap la cap salariile mamei, copiilor, soțului, neamurilor și a vecinilor de peste drum ai doamnei politician, tot nu s-ar strânge o sumă suficientă cât să achiziționezi măcar jumătatea dreaptă a bolidului. Și că gestul de a plăti integral, cash, acest vehicul atât de adecvat unui spirit tânăr, s-ar fi făcut cu bani negri și nu cu șprințare cărămizi din bancnote verzulii.

Nu aș putea fi mai îngrețoșat de aceste presupuneri nedemne ale unora din concetățenilor mei care iată, subevaluează grav capacitatea de a economisi a unei femei politice hotărâte ca, din timp în timp, să se asigure de faptul că mezinul poate ieși în lume cu decență.

În plus ceea ce nu înțeleg detractorii este faptul că achiziționarea unui astfel de automobil este de fapt un imbold dat economiei naționale. Numai niște miopi nu văd că numai din cei 15 litri la suta de kilometri (în context de rulaj de normalitate cu 200 la oră) se vor plăti accize suficient cât pentru pensioarele a doi trei lucrători agricoli tomnateci din oricare din bazinele electorale ale PSD.

Mă bucur pentru doamna Rovana Plumb dar mai ales pentru tânărul Bozo căruia, dacă ar fi silit să se dea pe străzi cu Supernova, să își facă concediile prin 2 Mai și să se dea cu telegondola în loc de elicopter, i-ar veni probabil mult mai greu să găsească domnișoare plăcute și dezinteresate.

One thought on “Merțanul domnului Bozo”

Leave a Reply

Your email address will not be published.