Astărăstoae vrea postul de rector al UMF Iaşi

Competitia pentru functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi a inceput deja, prin aparitia primului candidat. Astfel, Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor Iasi si directorul Institutului de Medicina Legala, a anuntat ca isi va incerca sansele la alegerile care vor avea loc in primavara.

"Vreau sa pun in practica libertatea academica. Lipsa acestei libertati inseamna lipsa de idei, iar acestea nu pot veni decit din libera exprimare a opiniilor, din dezbateri. Oamenilor nu trebuie sa le fie frica sa vorbeasca liber", a declarat prof. dr. Astarastoae, adaugind ca nu stie cine mai are intentia sa candideze. "Am ajuns ceea ce sint acum datorita tinerilor, sint practic creatia lor si tot ei ma vor duce mai departe. Eu nu platesc polite nimanui, nu ma razbun si am stiut intotdeauna sa-i ascult pe toti. Important este ca rezultatul sa exprime vointa majoritatii", spune prof. dr. Astarastoae.

La alegerile pentru functia de rector vor vota toate cadrele didactice de la UMF, conform regulamentului electoral adoptat recent de conducerea institutiei. Practic, fiecare membru al colectivului academic isi va exprima la nivel de catedra optiunea privind viitorul rector, dupa care se va face un clasament si va fi desemnat candidatul favorit din acea structura. La votul final din Senat, votul va fi deschis, iar fiecare membru al Senatului va acorda votul sau candidatului desemnat cistigator in structura pe care o reprezinta.

Candidaturile pentru functia de rector al UMF Iasi se vor depune intre 7 si 25 ianuarie 2008, iar alegerile vor avea loc pe 8 martie 2008, potrivit regulamentului de alegeri adoptat recent de catre conducerea institutiei.

Autori: Amalia Dascalu, Nicoleta Vieru (Ziarul de Iasi)

4 comentarii la “Astărăstoae vrea postul de rector al UMF Iaşi”

  1. Tudor Ciuhodaru a scris:

    Asteptam aceasta libertate. E nevoie de oameni noi care vor si pot face ceva. Un sistem intepenit si obedient nu are cum sa progreseze. Prezenta dumneavoastra constituie garantia echilibrului si a dreptului la opinie. Faptul ca sunteti printre canididati deja aduce un suflu nou. Puteti sa ne spuneti mai multe despre obiectivele concrete si cum vedeti dezvoltarea UMF ?

  2. Daniel a scris:

    Felicit iesirea la rampa a domnului prof. dr. Vasile Astarastoae.Nu va lasati inselati de varsta sa biologica.Sufletul il are tanar.Cu adevarat ar aduce un suflu nou UMF-ului(tras si culpabilizat din toate partile,uneori poate pe buna dreptate). Deci,stimate cadre cu drept de vot,alegeti-va omul care sa poata raspunde in fata populatiei la toate acuzatiile din presa,si sa ridice din nou aceasta Universitate la ceea ce era odinioara. Stiu ca suna a propaganda;dar asta e adevarul. un student UMF Iasi

  3. Anda a scris:

    Domnule profesor,

    Apreciez decizia Dvs. de a candida. Va asumati o mare responsabilitate si daca veti reusi, veti deveni desigur tinta favorita a unora sau altora.
    Va trebui sa mentineti echilibru intre diplomatie si “bisturiu” fara a face concesii coruptiei si altor “plagi” ale actualului U.M.F.
    Aveti nevoie de aliati de aceeasi tinuta morala.
    Daca veti reusi, aveti sansa de a reabilita numele “Gr.T. POPA”.

  4. Vasile Astărăstoae a scris:

    Multumesc tuturor pentru incurajari! Sper sa nu va dezamagesc.

Comentează acest articol