SUNT ȘOCAT DE ATITIDINEA AGENȚIEI NAȚIONALE DE INTEGRITATE

Am  luat în această dimineață la cunoștință de faptul că ANI a transmis către presa un comunicat prin care, într-un limbaj insinuant, ambiguu dar protectiv pentru agentie, îmi sunt aduse acuzații de conflict de interese și abuz în serviciu.  

Prin acest comunicat, ANI și-a încalcat propria legislație de funcționare. Mai mult, a încălcat dreptul la apărare deoarece nu mi-a permis să îmi expun punctul de vedere și să depun probe, conform procedurii.

Potrivit legii 176, art 21, este obligatoriu ca cel care este evaluat de ANI să își exprime punctul de vedere, verbal sau în scris, într-un interval de 15 zile din momentul comunicării suspiciunilor. În cazul meu, acest interval de timp expiră la data de 17 decembrie 2011 și, în consecință, termenul nu a fost epuizat.

Am probe foarte clare pentru a demonta toate acuzațiile (și de aceea ANI în mod prudent foloseste termenii de “suspiciuni”, “indicii”și nu face nicio afirmație tranșantă) dar sunt de principiul că un proces nu trebuie să se desfășoare pe sticlă televizoarele sau în ziare ci în fața instanțelor abilitate unde îmi voi dovedi nevinovăția.

Graba cu care o agenție a statului roman comunică suspiciuni mă face  să cred că exista o dorințăa de a influența rezultatul alegerilor pentru funcția de Rector al UMF Iași, care au loc la data de 16 decembrie și alegerile pentru funcția de Președinte al Colegiului Medicilor din România, care se desfășoara tot în această perioadă.

Acest lucru este inacceptabil și inadmisibil și cer ca ANI să răspundă în fața legii pentru încălcarea dreptului la apărare.  

Cei care își inchipuie că prin astfel de manevre pot influența categorii profesionale precum medicii și profesorii – marginalizate în Romania – și că pot bloca vocile critice se înșeală.

 

Comentează acest articol