A murit un medic…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_uwfhQZdeVw[/youtube]

TRANSCRIERE:

O persoană a făcut patru operaţii pentru coxartroză şi acestea n-au reuşit. Timp de zile, în toate televiziunile, în toate ziarele s-a scris: "Cum este posibil acest lucru?". Un medic a fost înjunghiat de un pacient şi a fost subiectul a două minute de ştiri după care s-a lăsat liniştea.

Un medic a fost înjunghiat. Cine este vinovatul? A fost înjunghiat pentru că o listă care era anunţată cu tam-tam şi trebuia să apăra pe site în Monitorul Oficial n-a apărut şi (medicul) n-a putut să prescrie nişte medicamente. Cum s-a ajuns aici? S-a ajuns aici pentru că decidentii, politicienii, mass-media au declanşat o campanie de presă, o campanie care a instigat la ură asupra unui întreg corp profesional.

S-a vorbit că sistemul nostru de sănătate este neperformant, că medicii sunt incompetenţi, delăsători. Nu s-a vorbit de faptul că mii de pacienţi din ţări din Uniunea Europeană vin să se trateze aici. Nu s-a vorbit de eforturile pe care le fac medicii, cu puţinele mijloace avute la îndemână, să fie performanti. Nu s-a vorbit despre sacrificiul acestora. Nu s-a vorbit de ce pleacă tinerii medici (nu pleacă pentru salarii mai bune, pleacă pentru că aici sunt blamaţi).

Şi atunci, în momentul în care un medic a murit, presa n-a mai scris nimic fiindcă s-a simţit vinovată. Şi vinovaţi alături de această presă sunt politicenii nostii, sunt decidentii noştrii şi uneori pacienţii care vor minuni fără să se întrebe dacă acestea sunt posibile.

A murit un medic şi trebuie să nu uităm sacrificiul lui. Trebuie să ne adunăm şi să reacţionăm în aşa fel încât incompetenţii, inconstientii, demagogii să nu mai poată să-şi impună punctul de vedere.

52 comentarii la “A murit un medic…”

  1. un parinte indurerat a scris:

    Nu exista padure fara uscaturi. Este valabil pentru toti dar si pentru medici. De ce nu sunt eliminati cei vinovati dintre ceilalti? Un mar stricat lasat in marea gramada va duce la alterarea gramezii. Cred ca si in sistemul sanitar, chiar in Colegiul Medicilor si nu numai trebuiesc luate asemenea masuri de inlaturare si eliminare a celor ce nu fac cinste acestei profesii. Sustin acestea deoarece constat cu stupoare ca dupa 18 luni de la sesizarea unui caz medical (posibil) de malpraxis, cu toate ca exista expertize medicale care clarifica anumite aspecte, nu am primit niciun raspuns. Toti fug de raspundere si nimeni nu se pronunta. Oare de ce?

  2. maria a scris:

    Am urmarit cu mult interes tot ce s-a scris despre moartea medicului din Timis ,Dr.Dan Velcelean, si m-a surprins faptul ca moartea unui medic ,uciderea acestuia, a degenerat intr-o critica a medicilor la modul general.Fiecare si-a spus parerea despre medici in general si nu despre gravitatea faptei in sine.Cum se poate ajunge la o asemenea fapta?Cred ca noi, oamenii simpli, care nu avem cunostinte de legislatie medicala nu suntem suficient informati.Nu stim ce inseamna a fi asigurat,pachet minimal de servicii medicale,etc. daca nu suntem angajati -cum putem deveni asigurati.mai ales cat trebuie sa platim in aceasta situatie si multe alte lucruri legate de legea asigurarilor medicale.As sugera forurilor competente, sa apeleze la mijloacele de informare in masa,sa aloce cateva minute in emisiunile de maxima audienta sa ofere informatii in acest domeniu pe intelesul tuturor.
    Cat despre propunerile Domnului Dr. din 25 iulie , nu a fost luata nici o decizie, familia nu a primit nici macar o adresa de condoleante din partea ministerului.Au trecut 5 luni, se pare ca totul a fost dat uitarii.

Comentează acest articol