Vrem competiţie doar pentru alţii

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-j1GGa9It2o[/youtube]

TRANSCRIERE:

Ultima perioada (dupa ce m-am intors din concediu) si luna septembrie sunt foarte incarcate incat nu am reusit sa raspund la mesajele de pe blog. De aceea am ales aceasta cale de a transmite raspunsuri la mesaje si de a nu posta o noua idee.

In primul rand as vrea sa ma refer la multiplele mesaje legate de examenul de primariat. Toti medicii specialisti au condamnat faptul ca sa da concurs la examenul de primariat. Ma indoiesc ca toti cei 17.000 de medici specialisti sunt reprezentati (de comentariile facute) pe acest blog, cu atat mai mult cu cat m-am intalnit cu foarte multi care sunt de acord cu sustinerea unui concurs la acest examen.

Dar sa ma explic. O prima argumentatie ar fi ca nu exista echivalent in Uniunea Europeana, ca este impotriva principiilor din Uniunea Europeana. Fals! Cu adevarat fals. Intotdeauna aducem argumente fara sa studiem modul in care este organizat sistemul intr-o tara sau alta. Sunt cel putin 4 tari in Uniunea Europeana - si ma refer la Anglia, Franta, Germania si Italia - care au un echivalent al titlului de medic primar.

In al doilea rand s-a spus ca nu trebuie dat concurs. Medicul primar, pentru activitatea profesionala, este echivalentul titlului de doctor in stiinte pentru activitatea in domeniul cercetarii. Nu este un titlu obligatoriu si in acelasi timp reprezinta varful piramidei. Ce piramida este cea care este intoarsa cu varful in jos, toti cei care au 5 ani vechime devenind automat medici primari? O concurenta nu face altceva decat sa selecteze performanta. De aceea un concurs este cu totul altceva decat un examen. Titlul de medic primar, intotdeauna in Romania mai putin anii de dupa revolutie, a fost obtinut prin concurs si nu printr-un simplu examen.

Sustinerea acestui examen este atat in avantajul medicilor - pentru ca ii obliga sa ajunga la un anumit nivel de performanta - cat si in avantajul pacientului pentru ca el poate sa aleaga sa se adreseze unui medic cu performanta crescuta.

De aceea am ajuns la o concluzie cu un gust amar. Da, totdeauna afirmam "vrem performanta, vrem competitie", dar pentru altii nu pentru noi...

120 comentarii la “Vrem competiţie doar pentru alţii”

  1. felcer a scris:

    Propun sa lasam filizofia si sa venim permanent cu exemple clare!
    Intrebare? Domnule cum reusesc brusc marii specialisti proveniti de la Chisinau, cum se gasesc cum se promoveaza intre ei pe cati bani cine sunt intermediarii!
    Cine pleaca in “excursii cu firmele” pentru ce merite de ce
    Cunoaste cineva expresia ADEVARUL VA VA ELIBERA!

  2. felcer a scris:

    Domnule Astarastoaie cam cenzurezi si nu/i frumos pentru ca nu este nimic obscen
    [Admin: comentariile sunt moderate si nu cenzurate]

  3. Casa dr. House [@Peter Manu] a scris:

    Am revenit si eu de cateva ori la ultima parte a textului d-lui dr. dar nu stiu nici eu la ce se refera si unde vrea sa bata.Cred ca are ceva cu ciocolata Milka si cu Alpii elvetieni, cu toate ca, la situatia expusa, erau mult mai nimerite alte reclame.Poate ca vrea sa asocieze ceva sau pe cineva cu marmota, staniolul si ciocolata.Cred ca era mai nimerit ca in loc de marmota sa fi pomenit de cameleon, caci ciocolata nu-i intotdeauna dulce si nici nu are mereu culoarea maronie.Poate ar fi mai nimerit sa raspunda chiar d-lui ; o fi avand mai multa imaginatie!

  4. Sideratul a scris:

    domnului Dr Peter Manu

    Cu privire la comentariul Dr Pieptu despre marmota.
    E vorba de o reclama la ciocolata in care nimeni nu crede când cineva povesteşte despre ceea ce vazuse – marmota care invelea ciocolata in staniol ca simbol al calitatii produsului- si toata lumea il lua in derîdere cu replica “Da,da, sigur că da…

    Adevarul e ca tanarul chiar vazuse cum marmota invelea ciocolata in staniol, la fel cum Domnia Voastra vedeti mai bine decat tot acesti domni- mi-e jena sa le spun profesori, si care va vor trata in continuare cu aroganta lor tipica, data de spoiala stiintifica si umana caracteristica castei.
    Experienta mea profesionala mi-a dat ocazia sa cunosc adevaratii profesori, pe care din pacate ii gasesti de la Curtici mai spre Vest. Imi cer scuze pentru procentul infim dintre dascalii nostri-multi trecuti in nefiinta- care merita stima si consideratia noastra, dar stim cu totii ce s-a intamplat de fapt dupa Revolutie. Aceeasi transformare in lovitura de stat s-a petrecut si in universitatile de medicina din tara la fel ca in multe alte domenii.
    S-au platit polite, nimeni din marii prieteni ai Securitatii nu a patit ceva, copiii lor sunt astazi prosperi oameni de afaceri (in top 300), cumetriile au inflorit, pe scurt o lume splendida.

    Nimic nu se va schimba in acest sistem sanitar aflat sub controlul unei pseudoelite ce isi apara interesele tenebroase cu dintii, intr-o structura aproape militarizata, in care delatiunea, infamia, impostura, trufia, aroganta si mojicia dar mai ales continua goana dupa bani si privilegii o apropie superb de lumea orwelliana.

    Hai sa ne dam toti numele sa stie si dr Pieptu sau dr Astarastoae sau genialul Nicolaescu sau seful fiecarui dintre noi care sunt nemultumitii…
    Ce sa facem suntem toti niste lasi.
    Trebuie sa avem incredere in cei care ne conduc…Fratele Mare vegheaza…

    Schimband registrul va multumesc domnule Dr Manu, Dvs si altor colegi pentru timpul risipit pe acest blog. E o placere sa va cunoastem si sa va auzim parerile.
    Si daca nu le stiti pe toate oricum stiti infinit mai multe decat cei care ar trebui sa inteleaga cum stau lucrurile.
    Chiar daca ei au mancat salam cu soia, totusi impactul soiei asupra creierului si a bunului simt nu a fost semnalat ca avand valoare predictiva negativa.

    Cu stima acelasi SIDERAT

  5. Peter Manu a scris:

    Pentru Sideratul si pentru Casa Dr House

    Va multumesc mult pentru clarificarea aluziei D-lui Prorector Pieptu. Din motive care tin de admiratia pentru sinceritatea si combativitatea dinsului nu-i pot lua in nume de rau sarcasmul inofensiv.

    Mesajul colegului nostru Siderat contine observatii profunde care merita o analiza atenta. Dinsul numeste corpul profesoral medical din Romania o “pseudoelita”. Competenta clinica si cea didactica a acestui grup nu-mi sint cunoscute. Stiu doar, cum a remarcat si d-na doctor Casa DrHouse mai demult, ca realizarile stiintifice ale majoritatii acestui grup sint foarte modeste. De exemplu, la Iasi exista un singur grup care face cercetare clinica amplu recunoscuta in Occident.

    Elita pare intr-adevar sa-si promoveze membrii potrivit unor criterii obscure. Opera stiintifica a Dr. Sorin Oprescu este infima (in parte inexistenta) si totusi dinsul a obtinut titlul de profesor si includerea in comitetul editorial al Revistei Romane de Bioetica. Ce legatura are Dr. Oprescu cu etica sau bioetica? Care sint meritele stiintifice ale fostului ministru Beuran, si dinsul profesor? Cite lucrari cotate ISI sint publicate anual de corpul profesoral medical de la Constanta si Oradea? Care este motivul pentru care CMR este condus de multi ani de universitari implicati direct in politica de partid din Romania?

    In ciuda acestei stari de fapt, elita sau pseudoelita universitara nu este, aprioric, condamnabila si este clar ca toti medicii din Romania traiesc si lucreaza in conditii mult inferioare colegilor lor din toate celalate tari ale Uniunii Europene. D-l prorector Pieptu numeste aceasta stare “mocirla noastra” si face apel la unitate, sugerind ca toti medicii din Romania sufera in mod egal. Ca si colegul nostru Siderat am o mare admiratie pentru George Orwell, care spunea ca “toti sint egali, dar unii sint mai egali decit ceilalti”. Cei mai putin egali au cel mai putin a pierde si vor pleca spre alte meleaguri daca regulile jocului vor fi scrise intotdeauna in avantajul elitei.

    Cu cele mai bune ginduri,

    Peter Manu
    New York

  6. Sideratul a scris:

    Lamuriri pentru Dr Manu-scuze pentru logoreea mea

    Desi nu il cunosc pe Dr Pieptu, judecand dupa putinele mele informatii, dansul face parte dintre “ceilalti”, acea infima parte din generatia noastra care ar putea sa rastoarne intr-o zi acest esafodaj odios construit cu migala. Sper ca de aceasta data nu functia sa creeze organul, ci domnia sa sa aiba puterea de a modela functia de prorector, conform imaginii-poate idilice, poate nu- pe care o au unii din noi despre corpul profesoral.

    Hai sa vedem insa ce inseamna o cariera universitara in zilele noastre…

    Se ia un tanar, poate nepot, poate fiu, verisoara sau copil de prieten ori cunoscut. Se da un examen cu Seful/Sefa si IATA apare Preparatorul.
    Se legitimizeaza pozitia prin artificii cunoscute, tip ultima medie cu colegul care a fost suficient de fraier sa dea secundariatul sau rezidentiatul etc. Preparatorul uneori stie engleza, lucru bun dealtfel, chiar si revistele romanesti cotate ISI o cer. Uneori vorbeste doar getodacica, nu conteaza! Daca Seful il iubeste, va ajunge pe lucrari- se vor gasi mereu negrii care sa lucreze la statuia altora. Preparatorul devine scutierul Sefului: se ocupa de e-mail, redacteaza in Power Point, intermediaza intre Sef si Abdul, Hassan, Iannis,Kumar, Miodrag etc. NEAPARAT preparatorul are masina cu care isi plimba magisterul, mai face din cumparaturi-asta cand asistenta sefa e prea ocupata-rezolva cu tipografia, primeste cazurile Sefului si in general nu face nimic fara acordul acestuia. Pe vremea “Regretatulu” punea pana si benzina in rezervorul Daciei profesorale. Preparatorul este pus pe lucrari, apoi plimbat la congrese- cineva trebuie sa-i tina de urat Maestrului, nu?

    Apare examenul de specialist: el il da cu Seful sau in cel mai rau caz acesta intervine pentru el.Devine asistent universitar – inca un examen cu Seful…Incep problemele, cine face rost de integrare in spital?
    Pai tot Seful, fidelitatea se plateste. Din pacate asistentii « este » mai multi, asa ca cel mai bun va castiga.
    Competitia creste. Cine prinde doctoratul o va lua inainte? Sau cine ajunge mai rapid medic primar?

    Situatia nu o poate rezolva decat Seful, el stie cel mai bine cine are dreptul sa se prezinte la orice examen, el judeca obiectiv in raport cu legile concurentiale ale pietii-sau asta parca merge doar in sistemul privat, ma rog sa nu insistam si IATA sa privim la Sefii de Lucrari.
    OOOPS au fost desfintzatzi relativ recent ! Ce ne facem, cine trece inapoi si cine ajunge Conferentiar ?

    Pai nu tot Seful decide ? Doctoratul, acest fenomen de masa in Romania, menit sa-ti acorde definitiv girul medicului realizat, apare si el la orizont. E puternic, bate chiar si indragitul titlu de medic primar.Se scot banii de la ciorap, se plateste un tanar entuziast cu stiinta de carte sa scrie teza, se platesc in stanga si dreapta firfirei, apoi se arunca cu ei in membrii comisiei in care Seful e normal figura centrala.Urmeaza masa la un restaurant cat mai scum,p doar o singura data dai doctoratul.
    Trec “… cum laude-le”, teza e transformata in carte, se scot in graba niste “ copy-paste” pe care nu le va cumpara nimeni pe Amazon , e-bay ori in librarii. Lucrarile cresc in intensitate, Seful ordona celorlalti colegi sa-i treaca pe Aleshi pe ele, chit ca uneori nici macar nu au habar de patología respectiva. APARE DOSARUL !
    Stop, stop, lipseste ceva… Daca cercetare nu e, nimic nu e !

    Brusc, toata lumea e aruncata in proiecte: se taie copacii si apar A 4, se consuma tonerul, se schimba tastaturi si mouse, se dau telefoane, www se inroseste brusc de search-uri. Seful e eficient: da EL telefoane. Se face evaluarea- tu mie azi, eu tie maine…
    Se impart apoi banii la ciraci, se mai cumpara niste PC-uri, se mai ciupesc spre doctorate ca de sunt cam scumpe, iar restul se risipesc. Proiectele figureaza la aprobat, nu conteaza ca peste ani la finalizare nu rasare nimic.
    Ba nu, gresesc…RASARE UN NOU PROFESOR !

    Iata stimate domnule dr Manu cum stau lucrurile… Sa nu va lasati influentat de marile personalitati care se vor da peste cap sa va convinga ca sunt fenomene secundare, izolate, exagerate. NU! Este explicatia pentru ceea ce se intampla in tara, este mocirla de care pomenea Dr Pieptu, este ceea ce cunoastem fiecare dintre noi in cei 5-10-20 sau mai multi ani scursi de la terminarea facultatii.
    IATA de ce astazi nu e nici o mandrie sa fii profesor universitar la UMF in Romania!

  7. Peter Manu a scris:

    pentru Sideratul

    Multumesc pentru mesaj.

    Citindu-va, realizez ca prapastia dintre elita universitara si restul medicilor din Romania este mai adinca decit mi-am inchipuit. Mi-e teama ca unitatea dorita de D-l Prorector Pieptu este iluzorie, atita vreme cit membrii elitei nu au pentru ce a fi respectati de majoritatea corpului medical. Cum n-am nici un motiv sa ma indoiesc de acuratetea spuselor dvs., rezulta ca intre cele doua categorii nu poate exista decit o stare conflictuala.

    O elita care are avantaje nemeritate nu e viabila pe termen lung. In acest moment, ea se mentine la putere pentru ca a monopolizat 1) conducerea CMR si 2) schema de incadrare cu medici a spitalelor de virf din Romania. Va reusi oare majoritatea morala sa se mobilizeze pentru schimbarea acestor realitati?

    Cu cele mai bune ginduri,

    Peter Manu
    New York

  8. iulia a scris:

    Buna ziua d-le Rector, scriu in acest loc pt ca nu stiu unde sa scriu in alta parte. Sunt medic dentist promotia 2007, si doresc sa ma inscriu la doctorat cu frecventa. Povestea mea incepe de pe 15 septembrie , data de la care am inceput sa umblu pe la domnii profesori pt a obtine acordul inscrierii si in acelasi timp la secretariatul de medicina dentara. Cu greu am reusit sa gasesc un profesor dispus sa ma primeasca, locurile fiind ” promise”. Zi de zi, ore intregi le-am petrecut in secretariat, incercand sa ma inscriu sau sa pun o intrebare. Am aflat cu greu dupa lungi insistente cate locuri sunt de la buget si mi s-a raspuns ca sunt 8 locuri cu frecventa , cu bursa. Niciodata nu era timp sami se raspunda la intrebare, mereu acelasi raspuns: ” Vino maine”. Si am fost si ” maine”. Luni, 29 sept, am aflat cu stupoare ca nu mai exista locuri cu bursa, pt ca Ministerul Educatiei nu mai ofera. Am sunat la minister unde am vb cu d-l dir Ciuca, care mi a explicat ca fiecare universitate trebuia sa depuna un proiect de finantare pt obtinerea burselor pt doctoranzi, bursele fiind date din fobnduri europene. Apoi am sunat la d- na dir Laura Marinas de la POS-DRU, care mi a spus ca multe universitati au aplicat si obtinut aceste burse in valoare de 1850 lei.
    Doresc sa va intreb dc exista vreo sansa sa se primeasca aceste burse, pt mine fiind foarte importanta bursa, iar de la secretariatul rectorat nu am primit nici un rasuns. De asemenea tratamentul aplicat de catre secretariat depaseste orice limita. La medicina dentara totul este un haos, nu poti rezolva nimic, dai bani sa te inscrii, ca sa afli ca mai trebuie ceva,ca nu este bun ce ai, ti se raspunde urat sau in doi peri, nu este timp, azi nu se poate. Sper sa ma ajute Dumnezeu ca astazi sa ma incriu, fiind ultima zi,pt ca ieri pe 30 septembrie,secretariatul nu avea program cu publicul…
    D-le Rector, sa va ajute Dumnezeu sa faceti tot ce v-ati propus, sa va dea putere, caci lupta cu sistemul umf va fi apriga! Va multumesc anticipat pentru raspuns

  9. Casa dr. House [@Peter Manu] a scris:

    Daca faceti parte din corpul profesoral de la Albert Einstein College of Medicine ma gandesc ca trebuie sa va uram sanatate si “Un an bun” [Rosh Hashana-anul 5769 de la Facerea Lumii]. Daca ma insel, va rog sa ma scuzati, nu strica nimanui o urare!

  10. Peter Manu a scris:

    Pentru Casa DrHouse

    Va admir spiritul ecumenic.

    Pentru detalii, va rog sa nu ezitati a-mi scrie personal. Adresa mea de email e publicata pe web de Albert Einstein College of Medicine.

    Cu cele mai bune ginduri,

    Peter Manu
    New York

  11. Sideratul [@Dr Peter Manu] a scris:

    Felicitari colegului Casa dr House pentru ideea avuta!

    Rosh Hashanah 2008 a inceput in 29 septembrie si cum se termina la caderea noptii miercuri 1 octombrie, profit si eu de diferenta de fus orar si ii urez multa sanatate si fericire domnului profesor Manu in noul an si colegilor sai de la Albert Einstein College of Medicine of Yeshiva University.
    Si chiar daca eu personal nu sunt evreu, stiti cum se spune “nimeni nu-i perfect” ! Sa fiu chitibushar si sa intreb ilustrele minti din minister de ce incepe primariatul intr-o zi sfanta? Poate nu au plecat chiar toti…
    Gazda noastra dmnul prof Astarastoae e ortodox, domnul Nicolaescu e contabil dansul se inchina numai banului probabil, dar chiar nu se mai gasesc niste oameni cu reflexe ??? Vedeti ca 1 noiembrie e zi sfanta la catolici si examenul de specialitate bate la usa – e pe 14 bravo, hazardul e la loc de cinste…

    Revenind la iudaism cred ca din pacate multi dintre colegii nostri nu vor auzi nicicand sunetul Shofar-ului, nu pentru ca au alta religie, ci pentru ca agita constiintele…

  12. Sideratul a scris:

    Imi cer scuze pentru rautatea scapata la adresa domnului Nicolaescu.
    M-a adus in repetate randuri la disperare cu deciziile sale stupide astfel incat am ajuns sa-mi pierd controlul. Sper sa-l mai suport inca 2 luni maximum, pana il vor matura alegerile.

  13. Sideratul a scris:

    Felicitari colegului Casa dr House pentru sclipirea avuta.

    Exact, Rosh Hashana a inceput luni si se termina miercuri la caderea noptii. Profit de diferenta de fus orar pentru a-i ura domnului profesor Manu sanatate, noroc, fericire in Noul An, alaturi de prestigiosii sai colegi de la Yeshiva University.
    Chiar daca personal nu sunt evreu, stiti cum se spune “nimeni nu-i perfect…”

    Iar ca sa fiu chitibusar de ce oare indragitul examen de primariat a trebuit sa inceapa intr-o zi sfanta ?
    Suntem stat laic, religia ortodoxa e dominanta, dar in nici un caz dominatoare. Iar daca inscaunarea PreaFericitului Patriarh s-a sarbatorit cu atata fast, de ce nu s-a gasit nimeni sa se gandeasca ca poate nu toti evreii au plecat din tara?

    Propun ca alegerile la Colegiul Medicilor sa aiba loc pe 25 decembrie, domnul Nicolaescu sa fie votat de Paste sau la Pastele … etc.

    Din pacate mi-e teama ca sunetul Shofar-ului nu va fi auzit de colegii nostri de breasla, nu fiindca ar avea o alta religie, ci pentru ca stiti…printre multe altele el agita constintele…

  14. Dragos Pieptu a scris:

    @ Iulia

    Stimata doamna / domnisoara,

    Va raspund eu deoarece doctoratele sunt responsabilitatea mea in UMF Iasi
    1 – Nu era nevoie sa va plimbati pe la secretariate. TOATE informatiile de care aveti nevoie sunt pe site-ul UMF de pe 15 sept. Numarul de locuri la categoria cu frecventa fara taxa dar si fara bursa sunt publice de prin vara. Acesta este linkul http://www.umfiasi.ro/umf/ie2/navigation.jsp?node=1947
    paginile de la sectiunea “doctorate” contin si alte informatii care v-ar putea interesa.
    2 – Bursele Doctorale de la programul FSE-POS-DRU nu exista la UMF Iasi deoarece Consiliul Scolii Doctorale (ales in urma cu doi ani) nu a facut cele necesare pentru a aplica la programul de care vorbiti. Discutia depaseste cadrul acestui blog, dar va pot spune ca actuala conducere are in vedere schimbarea acestui consiliu tocmai datorita neimplicarii in astfel de proiecte. Discutii in acest sens au avut deja loc in senat.
    3 – Atitudinea unora dintre secretare este cunoscuta conducerii. Facem eforturi spre a o schimba. Din pacate, cel mai greu se schimba moravurile. Deocamdata, va rog sa cititi decizia rectorului postata pe site-ul UMF la acest link http://www.umfiasi.ro/atdoc/Decizia_nr.711.pdf
    4 – inscrierea la doctorat s-a prelungit pina pe 3 oct inclusiv (vineri). Dosare s-au primit in fiecare zi. Daca cineva v-a spus ca nu se lucreaza sau a refuzat primirea dosarului Dvs, pe 30 sau in orice alta zi de lucru, va rog sa imi spuneti cine. Conducerea UMF actuala NU TOLEREAZA astfel de atitudine din partea nimanui. De ex, pe 30 sept, Rectorul si cu mine am stat pina la ora 20:00 in UMF si oricine a dorit a putut intra la noi.
    5 – In cazul in care aveti probleme nu ezitati sa veniti la prorectoratul cu doctoratele de care ma ocup. Sunt zilnic disponibil in cladirea UMF timp de 4-8-12 ore.

    Concluzie
    Pina vineri va puteti inscrie la doctorat cu frecventa si fara bursa. La aceasta forma de invatamint nu este strict necesar sa aveti acceptul unui conducator de doctorat (desi e mai usor) deoarece prima etapa este scoala doctorala. Daca luati examenul, pe durata scolii trebuie sa gasiti un indrumator. Sansa de a gasi unul creste proportional cu calitatile Dvs (parerea mea). Doctorat cu frecventa si cu bursa nu exista in UMF Iasi in anul 2008. Evident, va puteti inscrie si la formele de doctorat cu taxa (cu / fara frecventa) la orice conducator de doctorat care are posturi scoase la concurs INDIFERENT de numarul de inscrisi (daca conucatorul de doctorat X are 3 locuri libere, la concurs se pot inscrie 30)

    Dr Dragos Pieptu

  15. Dragos Pieptu a scris:

    @ Sideratul

    Ati descris corect (din pacate) realitatea care ne doare. Da, cam asa se poate naste o cariera in Romania (nu numai in lumea medicala). Dar, sa nu fim pesimisti ca poate fi si mai rau – varianta “somitatea venita brusc si mesianic din afara sistemului.”

    Curiozitate devenita bolnava
    Ma poate lamuri si pe mine cineva de ce nu semneaza lumea in nume propriu nici macar poe un blog ?

  16. sistem virusat a scris:

    Daca o tinem tot asa cu doctoratele … in Romania comunista aveam cel mai mare numar de ingineri pe cap de locuitor, in Romania postdecembrista vom avea doctoranzi pe banda rulanta…. Oare unde o sa ajungem ? Un tanar din asta la care se facea referire mai sus , mai ales daca doreste un doctorat in medicina nu ar trebui mai intai sa capete ceva experienta si abia apoi sa se poata apuca de doctorat ? Chiar asa destepti suntem incat imediat ce terminam medicina sa ne apucam de doctorate ? Am auzit pe cineva chiar in timpul prezentarii unui referat in cadrul doctoratului cu o expresie de genul “mi-am achizitionat ” doctoratul. Rusine!
    Practicile de genul “locurile la doctorat sunt promise” nu vor disparea asa usor , si-apoi au si secretarele alea dreptatea lor ca decat sa te inscrii degeaba sa participi la concurs si sa-ti mai rada in nas un oligofren cu pile mai bine tii cont de ce-ti spune ! Oricat s-a discutat aici ca se doreste schimbarea la medicina si oricat de transparenta se vrea aceasta noua conducere , mentalitatile nu se pot schimba de pe o zi pe alta. Si-apoi acesti profesori cu cariera confectionata intr-un mod artificial , la randul lor nu vor promova acelasi stil si pentru subalternii lor ? Evident ca da… Si uite asa din generatie in generatie Romania merge tot inainte !

  17. iulia a scris:

    Va multumesc mult pentru raspuns, ieri am reusit sa ma inscriu. De asemenea tin sa mentionez ca pe site-ul umf la sectiunea doctorate, locurile au fost publicate pe 25 septembrie, iar foaia cu acceptul conducatorului de doctorat mi s-a cerut la inscriere, daca nu o aveam cu siguranta nu m-as fi putut inscrie. Pe 30 septembrie, a fost inchis secretariatul medicinii dentare, de unde aveam nevoie de certificatul de competenta lingvistica. Eu nu sunt un ” tanar din asta care se facea refererire mai sus” , sunt pe profilul medicina dentara, nu medicina generala unde dai rezidentiat, sansele la medicina dentara de a lua rezidentiatul sunt foarte mici, fiind cam 40 locuri pe tara, iar eu doresc cu frecventa, tocmai pt ca la stomatologie conteaza practica, iar anii de facultate, doar 3 ani clinici nu sunt de ajuns pentru a lucra in cabinet,asta daca ai cabinet, sau daca doreste cineva sa primeasca medic fara experienta. Iar masterul costa ceva, si sincer nu l-as face in Iasi. Si da aveti dreptate, cu ” sa-ti rada in nas”, dar Dumnezeu e mare si speranta moare ultima..

  18. Casa dr. House [@Dragos Pieptu] a scris:

    Chiar daca stiu ca nu veti raspunde, stiu sigur ca macar veti citi.Chiar daca sunt un “nimeni virtual”,alt coleg e un “pensionabil denigrator”, “propagandist si dezinformator”, chiar daca sunteti “oripilat” de cei “fara curaj” si “nepoliticosi care ridica vocea”, “exclusii sistemului” va rog sa comunicati si cu noi.In SUA studentii te noteaza la sfarsitul fiecarui curs, notele acordandu-se ANONIM [nu strig, ci scot in evidenta] profesorului respectiv.Domnul dr. Stefan Luchian langa care am aflat ca a-ti lucrat mult era un om foarte popular si, cu intelepciune, conversa cu oricine.Si nu cred ca, daca langa d-voastra, in parc sau oriunde, cade un om jos [un ANONIM cu probleme] intai il buzunariti dupa buletin si apoi ii luati un puls!”Ma uimeste ostilitatea crescanda a lumii” afirmati chiar d-voastra in 4 martie 2008. “E atat de greu sa avem incredere unii in altii”- va citez din nou-nu-i asa?

  19. Dragos Pieptu a scris:

    @ Iulia
    E bine ca v-ati inscris. Succes maine. Cu siguranta v-ati fi putut inscrie la forma de doctorat fara taxa si fara avizul conducatorului. Era suficient sa-i cereti secretarei sa va arate unde scrie asta sau sa o intrebati cine a hotarit. Discutia e prea lunga spre a o purta pe un blog. O scurta opinie – cind vi se refuza un drept, mergeti mai departe, nu va impiedecati in secretare. O intrebare – de ce ati face doctorat in Iasi nu si masterat. Nu prea inteleg diferenta. Ca sa pot face ceva util studentilor, trebuie sa va inteleg modul de a gandi. Daca doriti, va rog sa-mi raspundeti la adresa dpieptu@chpla.umfiasi.ro

  20. Anonymous a scris:

    Ce cauta dragos pe blogul domnului rector?

Comentează acest articol